Durant aquest emocionant projecte ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) orientat a recomanar bon llibres de lectura als xiquets més menuts de l’etapa, els alumnes de 4t de primària van fusionar les seues habilitats en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb l’assignatura de valencià. Van investigar a fons sobre els escriptors i il·lustradors dels seus llibres preferits, recopilant informació per a crear presentacions en PowerPoint plenes de color i creativitat.

Però l’aventura no va acabar ací. Durant la setmana del dia del llibre, els alumnes es van convertir en ambaixadors de la lectura. Visitant les aules dels més menuts, de 1r, 2n i 3r de primària, van compartir el seu entusiasme per la lectura, recomanant llibres i contant històries. Una experiència enriquidora que va omplir-los d’alegria i els va unir encara més com a comunitat educativa!

«Hola a tots! Són alumnes de 4t de primària i avui volen compartir amb vosaltres algunes recomanacions de llibres en valencià que ens encanten. Esteu preparats per a submergir-vos en aventures emocionants i descobrir nous mons a través de la lectura?

«El monstre de colors» és una història divertida que ensenya sobre les emocions i com manejar-les de manera positiva. Ens encanta veure com el monstre aprén a ordenar els seus sentiments!

Un altre llibre que ens fascina és «A què sap la lluna». Esta tendra història els porta en un viatge amb els animals del bosc per a descobrir el sabor de la lluna. Els encanta el seu missatge sobre la importància de la cooperació i l’amistat!

També gaudim molt llegint «Astèrix i Obèlix en els jocs olímpics». Esta aventura plena d’humor i acció els transporta al món de l’antiga Roma, on els herois s’enfronten a desafiaments esportius emocionants, sense oblidar la valentia i l’enginy d’Astèrix i Obèlix!»

Aquestes són només algunes de les lectures que els han emocionat i han volgut compartir amb la mestra i els companys en classe de valencià. Esperen que les gaudiu tant com ells i que us animeu a explorar el meravellós món de la lectura!

A llegir s’ha dit!

 

Silvia Pastor i Chinchilla

Àrea de Llengües oficials